Petroșani: Dosare penale în două cazuri de violență în familie

În data de 25.02.2019, în jurul orei 15:20, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de către personalul medical din cadrul  U.P.U Petroșani, despre faptul ca la unitatea medicală s-a prezentat o femeie, care a relatat că a fost agresată fizic de către fiul ei.

Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au stabilit faptul  că persoana în cauză, o femeie în vârstă de 68 ani, din Petroșani, în data de 25. 02.2019, în jurul orelor 14:00, în urma unor discuții avute în contradictoriu cu fiul său,  a fost agresată fizic de către acesta,  în locuința comună, din  Petroșani.

În urma evaluării stării de fapt, poliţiştii au emis  un ordin de protecție provizoriu față agresor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Tot în data de 25.02.2019, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că în data de 24.02.2019, în jurul orei 22:00, fiica sa, în vârstă de 22 de ani, a fost agresată fizic de către soțul său, în vârstă de 30 de ani, în  locuința comună din Petroșani.

Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie şi au evaluat starea conflictuală, însă tânăra nu a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de agresor.

 

Vă reamintim faptul că, de la data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *