DOSARUL ȘPĂGII CU TRAFIC DE INFLUENȚĂ LA PRIMĂRIA DEVA: Cei trei inculpați, Laura Sârbu, soțul și cumnatul acesteia rămân arestați

Fostul secretar general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, soțul ei, Hadrian Sârbu, și cumnatul Mihai Adrian Bodrean, rămân în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins contestația la arestare depusă de cei trei inculpați în dosarul spăgii cu trafic de influență la Primăria Deva.

Iată decizia oficială a instanței:

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod de procedură penală raportat la art. 204 Cod de procedură penală respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii SARBU LAURA, SARBU HADRIAN şi BODREAN ADRIAN MIHAI împotriva Încheierii Penale nr. 12/01.04.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul penal nr. 1276/107/2021.
În baza art. 275 alin. 2 şi alin. 4 C.pr.pen. obligă contestatorii-inculpaţi, la plata sumei de 150 lei, fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, data de 05.04.2021.”

 

BACKGROUND

Potrivit unui comunicat al DNA din 1 aprilie 2021, procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a Laurei Sârbu, secretar general al Primăriei municipiului Deva, pentru trafic de influenţă în formă continuată, a lui Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, şi a administratorului unei societăţi comerciale, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, în calitatea menţionată, beneficiind şi de ajutorul soţului ei, Hadrian Sârbu, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi pretins de la acesta suma de 7.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei.

Concret, spun anchetatorii, banii respectivi ar fi fost primiţi şi pretinşi pentru traficarea influenţei în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva şi pentru a asigura obţinerea de către acesta a documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

„Influenţa s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 5 august 2020 omul de afaceri a încheiat cu Primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la ‘Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte’ (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva). Ca urmare a înţelegerii iniţiale, omul de afaceri, prin intermediul societăţii administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei”, se precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *