Drumul expres Hunedoara – Sântuhalm – A1, la decizia Comisiei Europene

Drumul expres Hunedoara – Sântuhalm – A1, la decizia Comisiei Europene. Proiectul are o valoare de 39 de milioane de euro și a fost cuprins de liberali în Programul Național de Redresare și Reziliență. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susține într-un răspuns adresat deputatului PNL, Vetuța Stănescu faptul că documentul se află în proces de elaborare, iar apoi după consultarea Comisiei Europene se va cunoaște modul de implementare al acestuia.

„Proiectul de conectivitate rutieră Hunedoara – Sântuhalm – A1 reprezintă unul dintre proiectele ce au fost propuse de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii spre a fi implementate și finanțate în cadrul Planului de Redresare și Reziliență al României (PNRR). În prezent atât planul de Redresare și Reziliență al României, cât și Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2020-2030 sunt în etapa de elaborare. Aceste informații vor fi disponibile după finalizarea celor două documente și consultarea Comisiei Europene”, arată Cătălin Drulă în răspunsul oferit deputatului PNL, Vetuța Stănescu.

Prin Mecanismul de Redresare și Reziliență se vor sprijini financiar investițiile și reformele cu impact real și de durată asupra economiei și societății și care susține tranziția verde, creșterea economică, reziliența socială și economică și crearea de locuri de muncă. PNRR este în proces de elaborare și va reprezenta un document strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.