Două cazuri de infracțiuni și șase dosare de furt calificat. Unul dintre hoți era vecin cu victima

La data de 05.12.2021, în jurul orei 05:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baru au prins în flagrant  5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între  34 şi 46 de ani, din municipiul Hunedoara, care au pătruns într-o clădire ce aparține unei societăți comerciale din comuna Baru,  de unde au sustras cabluri electrice.

Imediat după comiterea faptei, bărbaţii au părăsit incinta societății cu o autoutilitară, deplasându-se în direcția Baru-Hațeg, fiind urmăriți și opriți de poliţişti în localitatea Pui. În urma controlului, în  autoutilitară au fost găsite mai multe segmente de cablu electric, motiv pentru care cei cinci au fost conduși la sediul Poliției Orașului Hațeg, pentru audieri.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat,  prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Faţă de cei în cauză, polițiștii  au emis ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, bărbaţii urmând a fi prezentaţi magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.

La data de 04.12.2021, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de un bărbat  despre faptul că, în dimineața zilei de 04.12.2021, în timp ce dormea în interiorul apartamentului său din Orăștie, autori necunoscuți au pătruns fără drept în apartament pe ușa de acces, lăsată neasigurată, şi au sustras un laptop, două telefoane mobile, încărcătoarele aferente, două pachete de țigări și  200 de lei.

În urma activităților desfășurate, poliţiştii au identificat prezumtivul autor, un bărbat de 36 de ani, vecin de bloc cu persoana vătămată, care a recunoscut fapta comisă și a restituit o parte din bunurile sustrase.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  furt calificat.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.