Două lucrări, un singur contract de aproape 4 milioane de lei

Două lucrări majore vor avea loc în comuna Toplița. Un contract a cărui valoare se ridică la suma de 3.781.258 de lei este licitat de autoritățile locale și prevede „Modernizarea drumurilor vicinale din satul Toplița” și „Modernizare drum comunal DC 109 A Toplița-Goleș-Dabaca zona Toplița- Goleș, comuna Toplița, județul Hunedoara”.

Lucrările pentru modernizarea drumurilor vicinale sunt estimate la valoarea de 999.143 de lei, în timp modernizarea drumului comunal are o valoare de 2.782.115 lei.

“Realizarea investițiilor din comuna Toplița este impusă de necesitatea de a realiza o infrastructură la standarde europene, astfel încât accesul locuitorilor din zona către centru de comună și către rețeaua națională și județeană de transport să se desfășoare în maxime condiții de siguranță și confort. Prin realizarea acestui proiect, se urmărește să se asigure accesibilitatea unor zone cu potențial la nivel de regiune, unde condițiile economice au împiedicat dezvoltarea regională, economisirea timpului și a carburanților, reducerea costurilor de operare a autovehiculelor, îmbunătățirea capacității portante a drumurilor vicinale. Modernizarea acestor drumuri vicinale va duce și la dezvoltarea economică a zonei”, arată edilii din comuna Toplița.

Patru drumuri vicinale în lungime de 1807 metri vor fi modernizate în cadrul contractului de lucrări. Drumul comunal care va fi modernizat în baza aceluiași contract are o lungime de aproape 4 kilometri. Comuna Topliţa este o unitate administrativ-teritorială situată în partea de Sud- Vest a judeţului Hunedoara ce face parte din “Ținutul Pădurenilor” şi se întinde pe versantul vestic al Munților Poiana Ruscă, între Valea Cernei şi Valea Mureșului. Ținutul Pădurenilor este vast, el fiind format din 40 de sate şi cătune.

Fondurile pentru realizarea lucrărilor vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Colaborator

Foto: Expertiză tehnică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.