Două mesaje de cod Galben de la ANM. Vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ

Până sâmbătă dimineață, specialiștii ANM au emis un cod Galben de vânt puternic și ploi semnificative în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi la munte, cu viteze cuprinse între 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla cu peste 80-90 km/h.

Un prim cod Galben este valabil vineri, între orele 12:00 și 23:00, unde pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

 

„În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp”, transmite ANM.

În al doilea mesaj de cod Galben, specialiștii afirmă că, în noaptea de vineri spre amiaza zilei de sâmbătă, cerul va deveni temporar noros, iar vântul va prinde putere în Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze cuprinse în general între 55-75 km/ h. Valorile termice se vor situa între 8 și 13 grade.

„La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h”, informează ANM.

În general, în această perioadă, nu va lipsi ceața, în zonele joase, iar temperaturile se vor menține ridicate, astfel că, de sâmbătă maxima zilei va urca la peste spre 20 de grade.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *