Două municipii din județ vor primi bani din Fondul de rezervă bugetară

Guvernul Ciucă a adoptat, vineri, în şedinţă, un act normativ prtin care s-a alocat suma de 476,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, la solicitarea unor unităţi administrativ-teritoriale. Astfel, vor beneficia de finanţare 105 unităţi administrativ teritoriale din toate judeţele, pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale. Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, fiecare Consiliu Judeţean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reşedinţă de judeţ va primi 5 milioane de lei.

Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale a fost aprobată în prima parte a şedinţei de astăzi a Guvernului, a anunţat Executivul.

Prin acest act normativ s-a alocat suma de 476,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, la solicitarea unor unităţi administrativ-teritoriale. Vor beneficia de finanţare 105 unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele.

Fondurile se alocă pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale. Hotărârea de Guvern a avut în vedere solicitările depuse de unităţile administrativ-teritoriale la Ministerul Dezvoltării pentru anul în curs.

Până la sfârşitul anului, Guvernul va continua să aloce fonduri unităţilor administrativ-teritoriale care au nevoie de sprijin financiar, în baza solicitărilor transmise Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, la nivelul Guvernului sunt în analiză solicitările pentru anul viitor transmise de Primăria Generală a Capitalei şi de alte unităţi administrativ-teritoriale, în scopul acordării subvenţiei pentru energia termică.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, fiecare Consiliu Judeţean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reşedinţă de judeţ va primi 5 milioane de lei.

Astfel, Consiliul Judeţean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei, iar, în judeţul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât şi municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei, a adăugat ministrul, precizând că reşedinţa de judeţ din Harghita a primit sprijin financiar la o alocare precedenţă, astfel că suma de 5 milioane de lei a fost distribuită între celelalte localităţi din judeţ.

Potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârşitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, astăzi, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.

 

news.roviewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *