Peste 100.000 de copii din România au plecați părinții la muncă în străinătate

Avocatul Poporului prezintă, vineri, rezultatul unei cercetări care prezintă situaţia copiilor care au părinţii la muncă în străinătate. „Este o situaţie pe care o considerăm gravă”, a transmis Renate Weber, care a adăugat că este vorba de mai mult de 100.000 de copii, dar nimeni nu ştie exact câţi sunt.

Avocatul Poporului prezintă, vineri, rezultatul unei cercetări la nivel naţional cu referire la copiii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

„Noi am ales să vă aducem la cunoştinţă o situaţie pe care o considerăm gravă – situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate (…) Astăzi, în mod oficial se vorbeşte despre 75.000 de copii care au rămas acasă pe urma plecării părinţilor. În realitate, nu este numărul real”, a declarat Renate Weber.

Potrivit acesteia, este vorba de mai mult de 100.000 de copii.

„În realitate numărul acesta nu este cel real. Cred că suntem numărul copiilor depăşeşte cu mult suta de mii, dar nu ştim care este acel număr şi cred că aşa ceva e îngrozitor. Vorbim de zeci de mii de copii care nu sunt în atenţia nimănui”, a mai declarat Avocatul Poporului.

 

news.ro

foto: INQUAM PHOTOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.