Două noi focare de pestă porcină în Timiş

Două focare de pestă porcină africană au fost identifcate în judeţul Timiş, unul la Mănăstirea Şag de lângă Timişoara, unde sunt 11 porci, iar cel de-al doilea în satul Cadar din comuna Tormac unde erau doar trei porci. Toate animalele vor fi sacrificate şi incinerate.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Timiş, DSVSA a confirmat prezenţa a două noi focare de pestă porcină în Timiş.

”Este vorba de Mănăstirea Şag şi satul Cadar, aparţinând comunei Tormac. În cea de-a doua locaţie, având în vedere că erau numai trei purcei, din care unul decedase, s-a luat decizia uciderii celorlaţi doi purcei. La Mănăstirea Şag sunt 11 porci. Se aşteaptă ca, în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.), să ajungă un incinerator mobil, din judeţul Dolj, pentru uciderea celor porcilor existenţi (11 porci)”, se arată în comunicat.

Totodată, s-a decis supravegherea traficului în zonă pentru a nu putea fi duşi porci din cele două zone.

Pesta porcină africană a fost depistată zilele trecute la o exploataţie non profesională din localitatea Bucovăţ, comuna Remetea-Mare din judeţul Timiş. Autorităţile au solicitat un incinerator mobil, iar 56 de animale au fost sacrificate.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *