Două persoane din Bucureşti, diagnosticate cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie

Două persoane din Bucureşti au fost diagnosticate cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării. Ministerul Sănătăţii recomandă Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea măsurilor de relaxare a restricţiilor, iar populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvenţiate la INBI „Matei Balş”. Ambele cazuri sunt din Bucureşti. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt  supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.
În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.
Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor.
Având în vedere apariţia noii tulpini în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.
Primul caz din România de infectare cu noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Brtianie a fost cel al unei femei de 27 de ani din Giurgiu. Şi în acest caz, diagnosticat în 8 ianuarie, femeia nu fusese plecată din ţară.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *