Două poduri în satele Lunca și Hărțăgani

Comuna Băița din județul Hunedoara se pregătește să facă un pas semnificativ în modernizarea infrastructurii sale locale, prin construirea a două poduri noi în satele Lunca și Hărțăgani. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor comunității și se dorește a fi un progres major în îmbunătățirea accesibilității și a condițiilor de viață pentru locuitorii din zonă.

Administrația locală a anunțat lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de construcție a podurilor, cu o valoare estimată a contractului de 1.161.598,29 lei fără TVA. Aceste fonduri provin din bugetul local, subliniind angajamentul autorităților de a investi în dezvoltarea durabilă a comunei.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările vor include realizarea culeelor cu fundații directe, drenaj cu fundație din beton, hidroizolație bituminoasă, montarea grinzilor cu lungimea de 10.00 metri tip G42, realizarea plăcii de suprabetonare, asternerea covorului din beton asfaltic BAP 16, montarea parapetului metalic și construirea rampelor de acces la poduri.

Proiectul are drept scop nu doar creșterea calității infrastructurii, ci și facilitarea accesului la servicii și bunuri pentru locuitorii din comuna Băița. În plus, se estimează că aceste investiții vor contribui la stimularea economică a regiunii și vor crea noi oportunități pentru dezvoltare.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *