A doua porțiune a centurii Petroșani asfaltată din fondurile municipalității

Lucrarea pentru modernizarea celei de-a doua porțiuni a șoselei de centură a municipiului Petroșani va fi finalizată din bugetul administrației publice. Anul trecut, oficialii Consiliului Județean Hunedoara au promis că vor veni în sprijinul municipalității. Anul acesta, lucrurile s-au schimbat. Dacă anul trecut, Consiliul Județean a alocat suma de 500.000 de lei, anul acesta nu s-a mai bugetat investiția. Lucrarea costă aproape 4 milioane de lei. Diferența este suportată din bugetul local al municipiului Petroșani.

“Nu ne-a alocat niciun ban. Anul trecut ne-a alocat 500.000 lei și asta a fost toată suma. Valoarea totală a lucrării este de 3,7 milioane, pe care va trebui să le suportăm de la bugetul local”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Consiliul județean s-a angajat că va contribui financiar la modernizarea șoselei de centură a municipiului Petroșani. Este vorba de cel de-al doilea tronson cuprins între sensul giratoriu cu avion și Biserica Catolică. Proiectul prevede refacerea în întregime a celor trei kilometri din DN 66, centura ocolitoare a municipiului Petrosani.  În paralel, autoritățile locale de la Petroșani vor mai repara o porțiune din DN 66A, și anume tronsonul cuprins între Kaufland și intersecția cu Aninoasa.

“Reparăm DN 66 în porțiunea dintre Kaufland și intrarea în Aninoasa, cu covor asfaltic”,  a mai spus primarul municipiului Petroșani.

Responsabilitatea drumului cade în administrarea autorităților locale de la Petroșani. Oficialii CJH nu au putut fi contactați pentru a-și exprima opinia pe marginea acestui subiect.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *