Două școli din Teliucu Inferior vor fi reabilitate

Două unități de învățământ din comuna Teliucu Inferior vor fi reabilitate în cadrul unui contract de aproape 3 milioane de lei. Este vorba de contractul de execuție lucrări pentru investiția “Reabilitare și dotare clădiri școala gimnazială Teliucu Inferior, jud. Hunedoara”, contract a cărui valoare este de 2.488.454 de lei și are ca obiect realizarea lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Teliucu Inferior, compusă din Școala Gimnazială Teliucu Inferior (corp A) și Școala Primară Cinciș-Cerna (corp B).

Școala Gimnazială din Teliucu Inferior a fost construită în anul 1972 și are regimul de înălțime P+1. Școala are opt săli de clasă, patru la parter pentru ciclul primar și 4 la etaj pentru cel gimnazial. La parter mai exsită și un laborator de informatică. Nu există sală de sport, iar orele de educație fizică se țin într-o sală de clasă.

Potrivit edililor, “finisajele interioare sunt cele uzuale pentru perioada anilor 70, respectiv pardoseli din parchet din lemn de foioase care în unele săli de clasă au fost înlocuite cu parchet laminat, mozaic turnat pe circulații și gresie la grupurile sanitare”.

Școala Primară Cinciș Cerna a fost dată în folosință în anul 1962 și adăpostește trei săli de clasă, două pentru ciclul primar și o sală pentru grădiniță. La fel ca în celălalt caz, nici aici nu există o sală de sport.

Toate aceste neajunsuri vor fi însă remediate odată cu realizarea lucrărilor de modernizare. Fondurile pentru implementarea investiției vin de la Uniunea Europeană.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *