Douăzeci de cetăţeni străini care intenţionau să treacă ilegal frontiera, depistați de poliţiştii de frontieră din judeţul Arad

În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni pe linia migraţiei ilegale, au fost depistaţi douăzeci de cetăţeni din Afganistan, Albania, Siria și Irak, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 08.12.2020, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, butoaie cu adeziv pe ruta România-Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, patru persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot ieri, în jurul orei 21.00, un alt echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand a oprit în trafic, pe raza judeţului Arad, un microbuz înmatriculat în Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului documentelor şoferului şi pasagerilor. Întrucât şase dintre pasageri nu au putut prezenta documente, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria şi Irak, patru adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani și doi minori, în vârstă de 14, respectiv 16 ani.

Câteva ore mai târziu, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, în timp ce executa o misiune pe raza judeţului Arad, a oprit în trafic un autoturism care circula în regim de taxi. Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului documentelor şoferului şi celor doi pasageri. Deoarece pasagerii nu deţineau documente, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățeni din Albania, în vârstă de 25, respectiv 38 de ani.

Tot în data de 8 decembrie a.c., lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad şi Serviciului pentru Imigrări al judeţului Arad au depistat la ieşirea din oraşul Arad, deplasându-se pe jos, spre localitatea Pecica, opt cetăţeni străini ce nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cele opt persoane au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 29 ani și trei minori cu vârste între 15 şi 16 ani.

În cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.