Drapel uriaș, arborat la fereastra unui apartament

În fiecare an pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, un fost miner arborează la fereastra apartamentului său cel mai mare steag din Valea Jiului. Peste 3000 de lei a investit omul în drapelul pe care l-a croit soția sa Stema a comandat-o de la o firmă din Oradea, singura care face astfel de steme la dimensiuni atât de mari. Anul acesta se împlinesc cinci ani de la momentul la care Marius Darabană a arborat pentru prima dată uriașul drapel la fereastra apartamentului.

„La Mulți Ani dragi Români oriunde v-aţi afla. Anul acesta se împlinesc 5 ani de când arborez drapelul acesta și simt aceiași imensă bucurie în suflet ca și cum, este pentru prima dată. Sunt mândru că sunt român. Vă doresc să rămâneți sănătoși să luptați pentru tot ce credeți că doriți să aveți și nu uitaţi că:  noi suntem români și avem o țară minunată. Bucurați-vă indiferent de ce vă rezervă viața și fiți mândrii că sunteţi români. Luați de la viața tot ce este bun şi nu puneți la suflet nimic din ce este rău. LA MULȚI ANI ROMÂNIA”, este mesajul transmis de Marius Darabană.

Drapelul este arborat de Marius Darabană de pe fereastra apartamentului. Steagul are o lungime de peste 10,5 metri și o lățime de 1,4 metri.

An de an, gestul fostului miner îi impresionează pe trecători.

 

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.