Atac cu cuţitul în oraşul rusesc Surgut – șapte persoane au fost rănite

Atac cu cuţitul în oraşul rusesc Surgut – şapte persoane au fost rănite. Agresorul a fost împuşcat de poliţişti. Gruparea Stat islamic a revendicat atacul. 

Un bărbat a înjunghiat şapte persoane sâmbătă, în oraşul Surgut, din centrul Rusiei, au anunţat autorităţile citate de Sputnik News. Potrivit unor martori citaţi de Russia Today, agresorul a fost împuşcat de o patrulă de poliţie şi ucis. Atacul a fost revendicat de către gruparea teroristă Stat Islamic.

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul de sâmbătă, din oraşul rus Surgut, soldat cu rănirea a şapte persoane şi uciderea agresorului, relatează Reuters. Pe de altă parte, poliţia a anunţat că verifică informaţiile potrivit cărora atacatorul avea probleme psihice.

Autorul atacului, care a fost ucis de forţele de ordine, este un locuitor al Surgut, în vârstă de 23 de ani. Autorităţile au anunţat că pista teroristă nu este privilegiată în investigaţie.

Un bărbat a înjunghiat şapte persoane sâmbătă, în oraşul Surgut, din centrul Rusiei, au anunţat autorităţile citate de Sputnik News.

Bilanţul iniţial anunţat de autorităţi era de opt răniţi.

“Pe 19 august 2017, în jurul orei locale 11.20 (9.20 ora României), un bărbat neidentificat, înarmat cu un cuţit, se deplasa pe străzile din centrul oraşului Surgut şi a atacat trecătorii. El a rănit opt persoane. Toate victimele au fost internate cu răni de gravitate diferită”, a anunţat iniţial Comisia rusă de Investigaţii.

Forţele de ordine au ajuns la faţa locului, iar atacatorul, care ar fi localnic, a fost “eliminat”, scrie Sputnik News. Potrivit unor martori citaţi de Russia Today, el a fost împuşcat de o patrulă de poliţie şi ucis.

Un dosar penal a fost iniţiat pentru “tentativă de crimă”.

Circumstanţele şi motivele nu sunt clare deocamdată, iar anchetatorii verifică informaţiile potrivit cărora bărbatul suferea de o boală psihică.

Surgut este cel mai mare oraş din provincia Khanti-Mansi, aflată la est de Urali. Localitatea are o populaţie de peste 360.000 de oameni şi este un centru important pentru producţia de petrol şi gaze.

 

Anterior: Autorităţile finlandeze anchetează atacul de vineri, de la Turku, drept un act terorist, a confirmat poliţia, citată de The Independent.

Potrivit Russia Today, suspectul este un cetăţean marocan în vârstă de 18 ani.

Poliţia a împuşcat şi rănit vineri un bărbat înarmat cu un cuţit, arestându-l la câteva minute după ce acesta a înjunghiat mai multe persoane din piaţa Turku. Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite în atac. Doi dintre răniţi se află la terapie intensivă.

Presa finlandeză scrie că forţele de ordine cred că suspectul şi-a ales victimele la întâmplare.

Potrivit poliţiei, suspectul a acţionat, probabil, singur, dar caută şi eventuali complici. Autorităţile au arestat cinci persoane în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-un apartament din Turku, dar nu sunt sigure că acestea au avut ceva de-a face cu atacul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *