Drogurile, riscuri pentru tineri

Voluntarii au fost instruiți în ceea ce privește riscurile consumului de droguri. Un curs de formare de bază în domeniul drogurilor a fost susținut pentru reprezentanții filialelor de Crucea Roșie din județul Hunedoara.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara au desfășurat un curs de formare de bază în domeniul drogurilor, adresat reprezentanților și voluntarilor subfilialelor de Crucea Roșie din județul Hunedoara, zona Văii Jiului.

De această sesiune de formare au beneficiat 25 de reprezentanți ai subfilialelor de Crucea Roșie din localitățile Lupeni și Uricani, care și-au îmbunătățit competențele în domeniul prevenirii consumului de  droguri, prin obținerea de cunoștințe teoretice şi dezvoltarea abilităților practice care să faciliteze abordarea problemelor asociate consumului de droguri în rândul tinerilor şi în comunitate.

Cele mai recente date statistice arată că 8,2 % din elevii înscriși în învățământul liceal și profesional din județul Hunedoara au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an.

Alte caracteristici ale consumului de droguri în județ sunt:
– Scăderea vârstei de consum – 12 ani.
– Cei mai mulți consumatori sunt în zona Văii Jiului, Hunedoara și Deva.
– Creșterea continuă a traficului și consumului de droguri.
– 1 din 25 de liceeni  hunedoreni a consumat droguri cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *