Un drum și peste 2,4 milioane de lei

Modernizarea drumului comunal din Bucureșci va avea loc în perioada următoare. Contractul are o valoare de peste 2,4 milioane de lei și prevede realizarea structurii rutiere, lucrări de sprijiniri de maluri prin gabioane, realizare drumuri laterale și statii încrucişate, realizare şanţuri şi rigole, realizare podeţe transversale, toate în vederea asigurării siguranţei circulaţiei.

“Drumul communal 15 C este amplasat în comuna Bucureșci, situată în partea de nord a județului Hunedoara, îșI are originea la intersecția cu DJ 741, în localitatea Bucureșci șI străbate localitatea Rovina, iar la sfârșitul drumului se află localitatea Merișor. Acesta are o lungime de 7170,0 m (…) Datorită stării tehnice necorespunzătoare a drumului propus spre modernizare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp nefavorabil”, arată documentația.

În cadrul contractului vor fi executate o serie de lucrări complexe pentru modernizarea drumului.

“S-au proiectat lucrări de sprijiniri de maluri din gabioane, acolo unde râul se apropie de corpul drumului, pe o lungime de 570 m. Având în vedere că drumul communal DC 15 are o bandă de circulație, s-au proiectat 24 platforme de încrucișare. Scurgerea apelor de suprafață se va realiza prin intermediul șanțurilor de pământ și rigole din beton ce se vor scurge în podețele existente precum și cele proiectate”, mai arată documentația.

2.400.872 de lei costă lucrările pentru modernizarea drumului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *