Drumul comunal din Bulzeștii de Jos va fi modernizat

Drumul comunal din Bulzeștii de Jos va fi modernizat în cadrul unui proiect a cărui valoare se ridică la suma de 3.183.918 lei. Este vorba de modernizarea DC 6 Bulzestii de Jos(DJ 762)-Grohot-Tomnatec, pe o lungime de 3,685 km. Aici se va turna asfalt pentru prima dată.

“Drumurile comunale administrate de comuna Bulzeștii de Sus sunt în totalitate slab pietruite sau din pământ cu pante mari în profil longitudinal și lipsite de dispozitive de scurgere a apelor, practic apa pluvială spălând partea carosabilă. Acest lucru face ca drumurile să fie greu accesibile chiar și pe perioade uscate datorită denivelărilor pronunțate în timp. Drumul comunal DC 6 ce urmează are ca punct de plecare drumul județean DJ 762 în localitatea Bulzeștii de Jos și asigură legătura cu satele Grohot și Tomnatec. Pe sectorul studiat cuprinse între  km 0+000  – km 3+685 drumul este pietruit și prezintă defecțiuni sub formă de gropi și denivelări”, arată proiectul tehnic.

În cadrul lucrărilor se prevede modernizarea drumului comunal cu îmbrăcăminte asfaltică în două straturi. În componența comunei intră satele Bulzeștii de Sus-sat de reședință, Bulzeștii de Jos, Giurgești, Grohot, Păulești, Rusești, Stănculești, Ticera și Tomnatec. Durata estimată a lucrărilor este de 12 luni.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *