Drumul spre Oradea a fost declarat drum calamitat

Drumul național 76, cel care face legătura cu Oradea a fost declarat ca fiind drum calamitat. Prefectura județului Bihor a declarat drumul dintre Criștioru de Jos și Vârfuri pe DN 76 ca fiind zonă calamitată. Șoseaua este afectată și de alunecările de teren din ultima perioadă. Autoritățile vor cere fonduri din fondul de rezervă al Guvernului pentru a reabilita tronsonul.

Potrivit prefectului județului Bihor, Ioan Mihaiu, valoarea lucrărilor a fost stabilită de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la peste 1 milion de lei, dar suma nu a fost considerată atractivă de companiile de contrucţii, care nu s-au înghesuit să se înscrie în competiţie pentru a-şi asuma reabilitarea şoselei.

„Fiind situaţie de urgenţă, o zonă calamitată, s-a decis să se atribuie lucrarea prin încredinţare directă. Au fost mai multe runde, s-au trimis cereri de oferte. Până acum, s-a primit o singură ofertă, care depăşeşte cu mult valoarea estimată pentru lucrări. Mai aşteptăm, dacă la următoarea dată stabilită pentru analizarea ofertelor nu vom putea găsi un executant, se va reface evaluarea. Poate nu au fost stabilite valori corecte”, a spus prefectul judeţului Bihor.

Zona cu probleme este parte dintr-un tronson rămas nereabilitat după ce în 2017 CNADNR a reziliat contractul firmei orădene Construct Mod, care nu executase lucrările de reabilitare şi modernizare a DN 76 pe tronsonul Vârfuri – Ştei.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *