Tâlhari periculoși la doar 15 și 16 ani. Victima aștepta autobuzul în stație

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost tâlhărită, în timp ce se afla, miercuri, în jurul orei 22:00, într-o stație de autobuz din zona Unic.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit faptul că victima, o femeie de 46 de ani, din Uricani, în timp ce se afla în stația de autobuz a fost tâlhărită de doi tineri care au lovit-o și i-au sustras poșeta, în care avea un telefon mobil și un portofel, cu actele de identitate, carduri bancare și 25 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale  Vulcan (cu sprijinul unor martori oculari) au identificat în scurt timp doi minori, în vârstă de 15 şi 16 ani, din localitate, faţă de care se vor efectua cercetări în legătură cu fapta reclamată. Minorul în vârstă de 15 ani a fost condus la sediul unităţii, asupra acestuia fiind găsit şi portofelul părţii vătămate.

Poliţiştii vor continua cercetările în acest caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi, precum şi pentru prinderea minorului în vârstă de 16 ani, care a reuşit să fugă de la locul faptei, pierzându-şi urma la adăpostul întunericului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.