DSVSA Hunedoara se dotează cu echipamente pentru depistarea pestei porcine africane

Direcția Sanitar Veterinară Hunedoara are în vedere „Creșterea capacității operaționale a D.S.V.S.A Hunedoara prin achiziția de echipamente pentru reducerea timpilor de diagnostic în pesta porcină africană”. 377.239 lei este valoarea proiectului implementat de Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Hunedoara.

„Luând în considerare contextul economico-social al producției și comercializării suinelor, coroborat cu riscurile și implicațiile negative pe care le generează pesta porcină africană în România, considerăm că prevenția și diagnosticul acestei maladii sunt imperios necesare, justificându-se astfel, necesitatea realizării și punerii în funcțiune a investiției propuse prin prezentul proiect de investiții. Necesitatea achiziționării echipamentelor care fac obiectul prezentului proiect este dată de lipsa unor dotări corespunzătoare ale laboratorului sanitar din cadrul DSVSA Hunedoara, din dorința de creștere a gradului de înzestrare tehnică a personalului din cadrul instituției, cu efecte în reducerea timpului necesar diagnosticării pestei porcine africane”, arată documentul.

Până în data de 7 iulie se pot depune ofertele. În cadrul contractului se are în vedere achiziționarea unor echipamente de testare specifice.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.