După ani de zile, gazul ajunge și la Brad

Rețeaua de gaz metan ajunge și la Brad. Transgaz a atribuit contractul în valoare de 22,455 de milioane de lei pentru realizarea primei etape a conductei de transport gaze naturale Mintia – Brad – Ștei, respectiv tronsonul Mintia-Brad, judeţul Hunedoara.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă pe criteriul preţului cel mai scăzut şi nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice. Contractul în cauză nu este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare. La licitaţie au fost depuse trei oferte, însă doar două au fost admisibile.

Licitația a fost câștigată de CIS Gaz și, potrivit anunțului de atribuire, obiectul contractului îl constituie conducta de transport gaze naturale Mintia – Brad- Ștei: etapa I tronson Mintia – Brad, judeţul Hunedoara, DN 300, în lungime de circa 35 de kilometri.

Contractul poate fi subcontractat, iar Cis Gaz SA a anunțat deja că subcontractează societăţii Condmag SA lucrările de execuţie montaj conductă din proiectul mare, cu o valoare fără TVA: 6.959.786,03 lei. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 16 luni. Valabilitatea contractului este de 36 de luni.

În anunţul publicat de Transgaz, “preţul total al contractului se poate modifica, fără organizarea unei noi proceduri de atribuire, conform clauzelor de revizuire prevăzute în contractul de lucrări”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *