După aproape trei ani de “țopăială” PSD-ALDE

Alegerile din 2016 au marcat succesul fără echivoc al stângii românești în România. Cu dreapta politică fărâmată de conflicte interne, cu “tehnocrații” dintr-un guvern acceptat de președintele Iohannis ca o variantă de avarie până la alegerile parlamentare, alcătuit din miniștri destul de inabili, chiar dacă au avut bune intenții, coaliția PSD-ALDE “a defilat”fără probleme, adunând vot după vot. Au promis, în stânga și în dreapta, fiecărei categorii sociale, fiecărui individ, ce știau că le face acestora trebuință. Mulți dintre cei care luptau din răsputeri cu minciunile și manipularea PSD au fost îngropați sub munți de calomnii, și doar unii dintre ei au reușit să mai răzbească spre suprafață.
Pe cât de eficientă s-a dovedit strategia electorală imorală a PSD, pe atât de pâgubos pentru sine a acționat PNL, tratându-i pe tehnocrați cu deplină bună-credință, în timp ce ei erau susținuți la putere de către majoritatea PSD-ALDE pentru a fi transformați în paratrăznet pentru nerealizările guvernului Ponta. Ceea ce s-a și întâmplat!

În aceste condiții, PNL s-a văzut redus la procentul de 20%, chiar dacă repurtase un succes notabil la alegerile prezidențiale, prin câștigarea fotoliului de la Cotroceni de către Klaus Iohannis.

Curând, însă, intențiile înscăunaților la putere au devenit clare: aservirea justiției, în scopul de a-și scăpa pielea și banii de brațul legii. Iar pentru a putea face asta, românii trebuiau “anesteziați”.
Așa că s-a ajuns ca cca 70% din buget să se cheltuiască pentru salariile bugetarilor și pentru pensii, ceea ce îndreaptă țara spre o situație financiară catastrofală!
Sigur că veniturile românilor trebuie să crească, dar statul condus de PSD-ALDE a crescut mai ales salariile puzderiei de angajați protejați de partid, mulți dintre ei buni la nimic, și pensiile pentru “specialii” sistemului. Marea masă a angajaților și a pensionărilor, chiar dacă înregistrează plusuri în buzunar, constată goluri în plasa de cumpărături, pe măsură ce inflația face costul coșului de consum din ce în ce mai mare.

După trei ani spitalele, autostrăzile, grădinițele, școlile promise sunt inexistente, lipsesc mai mult de 10 md lei din buget, împrumutăm în fiecare lună bani din bănci la dobânzi record, datoria României a trecut de 100 miliarde de euro!
Fondurile europene care ne-ar putea sprijini dezvoltarea întârzie să fie accesate, impredictibilitatea fiscală și managementul economic național dezastruos alungă sau falimentează agenții economici de bună credință, românii continuă să emigreze ca dintr-o țară aflată în război…

După dușul rece de la alegerile europarlamentare, cu mai puțin de 5% din sufragii, ALDE a realizat că plătește scump cei cinci ani în care a ciugulit firimiturile de la ospățul PSD, girând dezmățul economic al unor politicieni fără dragoste de țară, fără frică de lege și de Dumnezeu. S-au retras din combinație, iar guvernul Dăncilă pare să nu mai aibă susținere parlamentară majoritară. “Țopăiala” PSD-ALDE pe nervii și pe viața românilor se apropie de sfârșit!

Vor urma, în mod cert, evenimente importante pentru țară, iar PNL este pregătit să le facă față, așa cum a făcut fața ultimilor ani de opoziție reușind să împiedice, în parteneriat cu președintele României, o mulțime dintre măsurile legislative și economice care ar fi aruncat România în rândul țărilor nerelevante din lume!

Suntem la dispoziția românilor, pentru că, în 144 de ani de istorie, PNL nu a abandonat niciodată țara, cănd i-a fost greu!

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.