În noiembrie, angajatorii au oferit cu 5% mai multe locuri de muncă decât în aceeaşi perioadă a anului trecut

Numărul total de joburi pentru care candidaţii au putut aplica pe platforma online de recrutare BestJobs în luna noiembrie a înregistrat o creştere de aproximativ 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care tot mai mulţi angajatori au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători).

„În luna noiembrie numărul total de joburi pentru care candidaţii au putut aplica pe BestJobs a înregistrat o creştere de aproximativ 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care tot mai mulţi angajatori au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna noiembrie, mai mult de jumătate (52%) au fost din categoria white collar, 29% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe”, arată compania.

În ceea ce priveşte candidaţii, în luna noiembrie cei care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au fost cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (33,9%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (22,8%). Se observă, de asemenea, faptul că interesul tinerilor între 18 şi 25 de ani, de a aplica la un job, a scăzut cu aproape  40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Candidaţii din Bucureşti, Timiş, Iaşi şi Braşov au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună. Topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 70.000 de aplicări), Timiş (cu peste 14.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu aproape 8.000 de aplicări), Iaşi şi Braşov (cu peste 6.000 de aplicări fiecare).

În acelaşi timp, în luna noiembrie, femeile au fost mult mai interesate să-şi găsească un loc de muncă, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (52,5%) dintre aplicările la joburi.

Candidaţii din domeniile financiar, IT şi medical & pharma au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună.

Primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români în luna noiembrie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, IT şi medical & pharma, cu aproximativ 60.000 de căutări în total.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna noiembrie de către Enel (3.462 aplicanţi), Alpha Bank România (2.374 aplicanţi), Genpact (2.199 aplicanţi), UniCredit Bank (2.000 aplicanţi) şi Elefant.ro (1.966 aplicanţi).

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu un număr de peste 4 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *