După scandalul apei de ploaie, prețul a fost plafonat

A fost nevoie de o revoltă a primarilor și a agenților economici pentru ca ApaServ Valea Jiului să plafoneze prețul apei meteorice. Instituțiile publice și agenții economici vor plăti o cantitate fixă de apă de ploaie. Decizia a fost luată de Adunarea Generală a Acționarilor  a ApaServ Valea Jiului după scandalul de la finalul lunii trecute, atunci când reprezentanții administrațiilor locale au avut parte de un șoc la vederea facturilor emise de ApaServ.

“Aprobă cantitatea maximă de precipitații zilnice ce se ia în calcul pentru determinarea cantității de apă meteorică evacuată pentru agenții economici și instituțiile publice la valoarea de 5 litri/mp/zi, păstrându-se în continuare formulele de calcul conform legislației în vigoare”, arată documentul aprobat de AGA ApaServ Valea Jiului.

Numai la Primăria Petroșani factura a fost de 120.000 de lei, cea mai mare de acest gen din Valea Jiului. În plus, rețelele ApaServ nu au capacitatea de a transporta cantitatea de apă de ploaie facturată, fapt recunoscut de directorul ApaServ, Costel Avram, însă după ce facturile au fost emise, iar edilii s-au scandalizat.

“Canalizarea noastră ia maxim 5 l/mp. Ei vor fi taxaţi pe 5 litri, pentru că atât poate prelua canalizarea noastră. La persoanele juridice şi administraţiile publice, în urma aprobării de către CJ şi AGA, facturile pe apa meteorică au scăzut cu 65”, a explicat directorul Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram.

În luna iunie a plouat 269,1 litri/mp. Media pe lună, pe an este de 60 de litri.  În 4 iunie a plouat 39,5 de litri/mp.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *