Echipa feminină de senioare a României, medalie de argint la Campionatul European de Gimnastică

Vicecampioane europene! Echipa feminină de senioare a României s-a clasat pe poziția a doua în finala europeană pe echipe de la Mersin.

În calificări, echipa României a obţinut un total de 159.496 puncte, iar în finală, sâmbătă, doar 154.496, privind Ucraina cum primeşte medaliile de aur. Ucraina, la rândul său, a concurat mai slab ca în calificări, având 154.663 în finală, faţă de 154.896, dar totalul a fost de ajuns în faţa unei echipe a României sub aşteptări.

România a pierdut titlul european în condiţiile în care la Mersin nu se află echipe de forţă, candidate certe la medalii, între care Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

Delegaţia României are până în prezent şi medalii la junioare, aur cu echipa şi la individual-compus, plus argint în aceeaşi probă individuală.

Şi junioarele, şi senioarele vor lua startul, duminică, în finalele pe aparate, Larisa Iordache urmând să concureze în toate cele patru. Ea a revenit în competiţii după trei ani de absenţă, din cauza problemelor medicale.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, şi la care au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, echipa de senioare a României este formată din gimnastele Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă, toate de la Dinamo Bucureşti, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa). Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie – aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.

În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.