Sfârșit de săptămână plin de intervenții pentru pompierii hunedoreni

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 12 – 14 octombrie, la 1 incendiu, 20 arderi de vegetație uscată, 1 accident, 1 salvare de animal și 41 transporturi de la domiciliu la ambulanţă, activităţi de recunoaştere în teren şi educare în domeniul situaţiilor de urgenţă în mai multe localități, societăţi comerciale și instituţii de învăţământ.

Patru echipaje ale Detașamentului de Pompieri Petroșani au intervenit în localitatea Petroșani, pe strada Oltului, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de cherestea. Pompierii au reușit, utilizând echipamentele aflate în dotarea a două mașini de intervenție cu capacitate de 5.000 și 9.000 de litri, izolarea incendiului și răcirea elementelor de construcție neafectate de foc. În incendiu au ars aproximativ 10 metri cubi de cherestea din lemn de tei și cabluri electrice. S-au degradat 6 ventilatoare electrice, 3 calorifere, scheletul construcției și instalația electrică. Incendiul a fost cauzat, se pare, de un scurtcircuit la instalația electrică.

Peste 100 de pompieri ai Detașamentului Deva, Hunedoara, Petroșani, ai Secției Ilia și ai Gărzilor Baru și Geoagiu au intervenit pentru lichidarea a 20 incendii de vegetație uscată ce s-au propagat pe o suprafață totală de aproape 40 de hectare pe raza  localităților Deva, Petroșani, Geoagiu, Crișeni, Călan, Bălata, Banpotoc, Ohaba de sub Piatră, Cristur, Gothatea, Peștișu Mic, Vulcan, Strei, Mânerău, Boiu. Arderile au fost cauzate de utilizarea focului deschis în spații deschise.

Un echipaj de pompieri și un altul de prim ajutor ale Detașamentului de Pompieri Hunedoara au intervenit pe bulevardul Traian, în municipiul Hunedoara, la un accident în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului a rezultat o victimă, de 31 de ani, încarcerată. Echipejele au acționat concomitent pentru eliberarea rănitului din autoturismul deformat și pentru stabilizarea medicală a acestuia. Pompierii au mai intervenit pentru decuplarea bateriilor, balizarea zonei, împrăștierea de material absorbant a combustibilului și spălarea carosabilului.

Cinci subofițeri ai Gărzii de Intervenție Lupeni au intervenit în localitate pe strada Bărbăteni pentru salvarea a doi căței căzuți în subsolul unui bloc.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 49 de persoane.

foto-Facebook ISU Hunedoara

 

Ofiţer Informare şi Relaţii Publice

Maior, Anemona DODA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *