Echipamente de protecție pentru cadrele medicale de la Lupeni

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) se implică în procesul de combatere a pandemiei de coronavirus. RWEA a trimis către Spitalul Municipal Lupeni produse și echipamamente de protecție împotriva Covid 19 pentru personalul medical și bolnavi.

”Dată fiind implicarea noastră în realizarea unei tranziții energetice eficiente a zonelor carbonifere, prin recalificarea personalului minier pentru industria energiei regenerabile, am considerat că si în această perioadă trebuie să le fim alaturi”, arată oficialii RWEA.

RWEA (Romania Wind Energy Association) este o organizație non-profit lansată în anul 2008 în cadrul industriei energiei eoliene din România. RWEA este implicată activ în politica națională și internațională și în dialogul de reglementare, comunicare, cercetare și analiză privind extinderea surselor regenerabile de energie, fiind vocea tranziției energetice și a industriei energiei eoliene din România.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (Romanian Wind Energy Association – RWEA) continuă programul privind reconversia profesională a personalului angajat din zonele miniere și alte zone aflate în plină tranziție energetică, prin proiectul pilot inițiat în urmă cu doi ani,  RenewAcad – Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie. RWEA și RESS (Renewable Schools of Skills) au inițiat acest proiect de formare profesională în 2019, intr-un parteneriat cu Ministerul Energiei și alti actori interesați din bazinele miniere. Centrul RESS din Constanţa va fi replicat în Valea Jiului şi începand cu luna Iulie a acestui an va instrui, la standarde internaţionale, peste 400 de persoane pe an. RESS pregăteste anual peste 3000 de persoane care asigură acum mentenanta si service-ul la multe din capacitățile eoliene instalate, dar și pentru alte proiecte din afara țării, dezvoltând astfel un nou concept – “Navigatorii Eolieni”.

 

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *