Economii la transportul cărbunelui

CFR Marfă va transporta cărbunele din import la termocentrala Mintia. Complexul Energetic Hunedoara a atribuit contractul de servicii de transport cărbune de la Staţia Agigea Nord până în Staţia C.F.R. Mintia’’ pentru Sucursala Electrocentrale Deva.

14.446.000 lei este valoarea contractului de servicii.

În toamna anului trecut, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o procedură pentru transportul cărbunelui din portul Agigea până la termocentrala Mintia. 16.051.254 de lei este valoarea contractului prin care se încearcă transportul cărbunelui din import până la termocentrala Mintia.

Potrivit documentului, 200.000 de tone de cărbune ar trebui să ajungă din portul Agigea la termocentrala Mintia în următorii 2 ani. Contractul face referire la achiziţia „serviciului de transport cărbune pe calea ferată, din staţia CFR Agigea Nord până la staţia CFR Mintia şi perfectarea unui contract de transport cărbune cu un operator de transport pe calea ferată autorizat de AFER, în condiţiile impuse”, arată documentul.

„Cantitatea lunară transportată se va stabili în baza unui program de livrări convenit între autoritatea contractantă (CEHn.r.) şi furnizorul de cărbune şi comunicat transportatorului”, mai arată documentul.

Potrivit portatului de achiziții publice, la inceputul lunii martie, CEH a atribuit contractul către CFR Marfă.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.