Elev al Colegiului Național Decebal, medalie de aur la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului

Dragoş Iulian Coadă, elev al Colegiuli Național Decebal din Deva a obținut medalia de aur la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului

Elevul a obținut medalia de aur și ocupă locul 6 în lume după punctajul obținut.

„Dragoș a reprezentat România la Olimpiada Internatională Ştiinţele Pământului, în perioada 24-30 august, în Italia. Dragoş! Ai adăugat o nouă medalie la olimpiadele internaționale obținute de elevii decebaliști! Suntem mândri de tine!

Felicitări profesorilor tăi și tuturor celor care au contribuit la pregătirea ta!

Olimpiada Ştiintele Pământului este o competiție școlară interdisciplinară, fizica, chimie, biologie, geografie şi se adresează elevilor din învăţământul liceal. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei”, arată Florin Ilieș, directorul Colegiului Național Decebal Deva.

În cadrul etapei naționale, elevii au sustinut două probe: o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore. În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei s-a selecționat lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, care este format din primii 10 elevi.

”Dragoş Iulian COADĂ , deşi este elev doar în clasa a XII-a la Colegiul Național Decebal din Deva, are un palmares bogat de premii la olimpiadele judeţene şi naţionale de chimie, biologie, fizica, geografie, olimpiada Stiinţele Pământului.

Este un rezultat de excepţie care ne onorează şi confirmă calitatea procesului didactic pe care îl desfăsurăm cu elevii decebalişti.

Felicităm deopotrivă şi profesorii elevului Dragoş COADĂ: Biologie -Luciana NAGHI, Chimie- Cornelia Lucia ILIEȘ, Fizică – Septimiu Sorin STANCULESCU , Geografie -Ana Maria VULCAN.

Felicitări familiei pentru sustinerea lui Dragoș pentru toate competițiile la care a participat!”, mai notează directorul.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.