Elev din Orăștie, în lotul olimpic de informatică al României

România a câștigat o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică 2022, în Indonezia . Din lotul olimpic face parte și un elev din județ. Este vorba de Alexandru Radu Todoran, elev la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu din Orăștie.

Un rezultat excepțional care urcă România pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internationale de Informatica, cu 123 de medalii!

Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României. M-am întâlnit cu acești elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, în aeroport, la întoarcerea de la #CEOI2022, unde au câștigat tot ce se putea câștiga: 4 medalii + locul I pe echipe.

Acum, la Olimpiada Internațională de Informatică (ediția 2022 – Indonezia), în aceeași formulă, dar coordonaţi și însoțiți de prof. Marius Nicoli (Colegiul Național “Frații Buzești”) – Team Leader și Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zürich, fost medaliat olimpic), au reușit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa și locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Rezultatele elevilor la ediția 2022:

* Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din București) – medalie de aur

* Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București) – medalie de argint

* Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie) – medalie de argint

* Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internațional de Informatică din București).

* locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică în clasamentul pe medalii

* locul al doilea în Europa și locul 8 în lume la ediția curentă!

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *