Elevi hunedoreni, în finala Concursului Național de Robotică Nextlab.tech

Un număr de 17 elevi hunedoreni vor reprezenta unitățile de învățământ de la care provin în finala Concursului Național de Robotică Nextlab.tech.

Elevii care s-au calificat în finala concursului au parcurs lecțiile online oferite de platforma Nextlab.tech, la final au susținut un test în urma căruia au fost selectați pentru etapa finală a competiției.

De asemenea elevii calificați în faza finală a concursului de robotică Nextlab.tech vor parcurge o serie de cursuri online săptămânale, având ca scop construirea unui robot pe baza kit-ului oferit de organizatori. Pentru concurenți vor fi organizate sesiuni gratuite de asistență (roboajutor) online.

Peste 1700 de elevi din întreaga țară au participat la concurs, iar județul HUnedoara va fi reprezentat în finală de 17 elevi.

La nextlab.tech elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului. Aici învață să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C. Sponsorul principal naţional este Banca Comercială Română.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *