Elevii, defavorizați de o licitație anulată

Zeci de elevi din comuna Luncoiu de Jos sunt defavorizați din cauza unei licitații anulate. Autoritățile locale din comuna Luncoiu de Jos încearcă încă din luna iulie să atribuie un contract de lucrări de execuție în cadrul proiectului ”Reabilitare și dotare Școală Gimnazială clasele I-VIII, comuna Luncoiu de Jos, în vederea obținerii autorizației de funcționare”. La procedura inițiată nu s-a prezentat nicio societate de profil, astfel că edilii s-au văzut puși în situația de a anula licitația.

Sunt mai multe probleme cu care se confruntă unitatea de învățământ.

“În prezent clădirea beneficiază de instalații de apă și canalizare, instalații care sunt vechi și colmatate și care nu mai funcționează în parametrii normali. (…) Clădirea școlii este alimentată cu căldură, de la central termică existentă a școlii. Cele două cazane existente, cu funcționare pe combustibil solid, nu pto acoperi în prezent necesarul de căldură pentru clădirea deservită, nici necesarul de energie termică pentru producerea apei calde menajere, deoarece prezintă o stare avansată de uzură-degradare”, arată documentația.

Contractul are o valoare de 2.547.621 de lei și presupune montarea unei noi centrale termice, refacerea instalațiilor sanitare și electrice. Rămâne, însă, ca edilii să reia procedura de atribuire a lucrărilor, în speranța că vor găsi o firmă de construcții care să realizeze proiectul.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *