Elevii hunedoreni curtați de Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia

Elevii hunedoreni sunt curtați de Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanți ai universității din Alba Iulia au fost la Deva unde s-au întâlnit cu elevii hunedoreni și le-au prezentat oferta educațională. “Responsabilități și dăruire în pregătirea viitoarei cariere” s-a numit evenimentul organizat de către Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

“La eveniment au participat peste 500 de elevi din 10 licee din județ. Apreciem interesul manifestat și calitatea întrebărilor adresate organizatorilor. S-a discutat despre alegerea profesiei, vocație, calitatea actului educațional și importanța educației în devenirea fiecărui cetățean. Pe această cale ne exprimăm considerația față de întregul colectiv de cadre didactice din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, deoarece, deși este o instituție relativ tânără, a reușit să performeze, să dezvolte o ofertă de programe de pregătire atractivă pentru tineri și adaptată nevoilor din regiune, toate acestea prin multă muncă, cu accent pe calitatea actului educațional și un management eficient și performant. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia reprezintă o oportunitate importantă pentru absolvenții de liceu. Remarcăm faptul că potențialul grup țintă pentru această facultate s-a clasat pe locuri bune pe țară la simularea examenului de bacalaureat din luna martie 2018. Astfel, județul Alba, cu 47,3%, a ocupat locul IV, iar județul Hunedoara cu 45,3%, locul VI la nivel național”, arată oficialii Inspectoratului Județean Școlar Hunedoara.

Universitatea a fost reprezentată la cel mai înalt nivel de către prof. univ. dr Daniel Breaz – rectorul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, dar și de conf. Univ. dr. Lucian Marina – președintele Senatului Universității și de prorectorul și decanii facultăților. Totodată, elevilor hunedoreni le-a vorbit despre avantajul de a fi student al Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, studentul Sebastian Adam, președintele Ligii Studenților UAB.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *