Elevii hunedoreni spun “NU” începerii anului școlar la data de 16 septembrie

Elevii hunedoreni nu sunt de accord ca anul școlar 2019-2020 să înceapă la data de 16 septembrie.  În ultimele zile la nivel guvernamental s-a discutat despre propunerea ca noul an școlar să debuteze la data de 16 septembrie. Elevii nu sunt însă de acord cu această propunere, pe care o consider a fi total în defavoarea lor.

„Decalând structura anului școlar cu o săptămână, se creează un mare deserviciu elevilor din toată țara. Pe lângă faptul că acest lucru conduce spre un act educațional ineficient, cu 15 săptămâni într-un semestru și 20 în celălalt, și mai departe spre notarea elevilor în ultimele săptămâni de școală, aceștia ajung să susțină examenul de Bacalaureat într-o căldură infernală, fapt ce determină pierderea concentrării și, eventual, note ce nu reflectă nivelul lor. După cum susține și Consiliul Național al Elevilor, un an școlar care să înceapă pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie ar fi benefic pentru noi, iar o variantă apropiată propusă deja ar fi un debut al anului școlar pe 9 septembrie”, a declarat președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, Horia Danci.

După discuții la care au participat inspectori școlari, dar și reprezentanți ai părinților s-a luat decizia ca școala să înceapă pe data de 9 septembrie. Premierul Romniei, Viorica Dăncilă, a făcut această propunere, de amânare a primei zile de şcoală până pe 16 septembrie, în urma unei cereri a operatorilor din turism, nemulţumiţi de încasările din această vacanţă de vară.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *