Instagram testează noi opţiuni împotriva comentariilor agresive, inclusiv una bazată pe inteligenţă artificială

Instagram încearcă să abordeze diplomatic şi constructiv problema bullying-ului, cu măsuri care încearcă evite escaladarea conflictelor, dar care reduc în acelaşi timp la tăcere persoanele recalcitrante.

În primul rând, Instagram va începe să testeze o facilitate care va pune la treabă deprinderile dobândite de inteligenţa artificială prin procesarea textului şi analizarea limbajului natural.

AI-ul va analiza comentariile în timp ce sunt scrise pentru a le depista pe cele agresive sau jignitoare înainte de a fi postate.

Comentariile considerate agresive de AI nu vor fi blocate automat. În schimb, în momentul apăsării butonului de postare, utilizatorul va fi întrebat dacă chiar vrea să continuie cu mesajul respectiv, lăsându-i-se de înţeles că platforma ştie ce are de gând să facă.

Instagram încearcă astfel să le dea utilizatorilor posibilitatea de a reflecta şi a-şi corecta singuri comportamentul înainte de a porni un conflict.

În al doilea rând, utilizatorii platformei vor avea la dispoziţie o nouă formă de protecţie împotriva celor agresivi, numită în limbaj popular “shadow ban”. Utilizatorul vizat de o astfel măsură nu va fi conştient că se află într-o bulă şi că nimeni în afară de el şi autorul postului nu-i va vedea comentariile.

Cel vizat de un astfel de “shadow ban” nu va putea vedea nici statutul celui care l-a blocat, dacă se află sau nu online ori dacă citeşte un mesaj pe Instagram.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *