Enduro Panorama, 10 ani de aventură moto la pădureni

A început numărătoarea inversă pentru ediţia aniversară a competiţiei Enduro Panorama. Evenimentul se desfăşoară între între 3 şi 6 mai în Ţinutul Pădurenilor. În 2018, organizatorii de la Moto Club Haita Deva îi provoacă pe pasionaţii de enduro cu patru zile de competiţie şi 270 de km de traseu hard enduro.

„Avem până acum înscrişi pe site-ul competiţiei aproape 450 de motociclişti, în condiţiile în care mulţi se anunţă doar când încep înscrierile oficiale, adică în 2 mai.

Cei mai mulţi sunt la clasa hobby, dar s-au anunţat mulţi şi la clasa expert în timp ce pentru „profi”, unde sunt cei mai buni, sunt câteva zeci de rideri doritori de o aventură mai dură. În acest an, am schimbat un pic şi conceptul cursei, de exemplu, joi, în prima zi nu mai avem doar prologul ci şi 45 de kilometri pe traseu”, spune Paul Grecu de la Haita Deva.

 

Tabăra competiţiei a rămas în zona Pensiunii Panorama, dar, datorită numărului mare de participanţi, sunt deja probleme cu rezervarea cazărilor: „Noi ne ştim de ani de zile cu riderii de care vin la competiţiei şi s-au învăţat să ne contacteze din timp. Avem motociclişti din Polonia, Germania şi Elveţia pe care îi găzduim, iar primii vor veni la noi încă de duminică, vor sta o săptămână în zonă”, spun cei de la Pensiunea Valea Cernei.

Practic, Enduro Panorama a crescut de la an la an şi a devenit evenimentul sportiv care aduce în judeţ cei mai mulţi străini din moment ce mulţi dintre participanţi vin însoţiţi de echipe tehnice. Alţii îşi aduc şi familia ca să se bucure de zilele petrecute pe traseele de munte din România.

„Avem rideri din foarte multe ţări din Europa, dar şi de pe alte continente. În premieră, în acest an, şi-au anunţat prezenţa endurişti din Statele Unite ale Americii şi Africa de Sud”, explică unul din organizatori, Felix Predescu. Competiţia pune la bătaie premii de 6 mii de euro pentru primele locuri ale fiecărei clase de concurs, dar şi pentru cea mai bună enduristă, cel mai rezistent veteran şi cel mai bun rider sub 18 ani.

 

Laura OANĂ

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.