Ministrul Energiei anunță sfârșitul erei cărbunelui

Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunțat că energia produsă pe bază de cărbune va dispărea. Termocentralele care folosesc această resursă vor fi trecute pe gaz. Reconversia termocentralelor de pe cărbune pe gaz se va realiza în perspectiva anului 2040.

“Unul dintre elementele definitorii şi noi în noua strategie este conversia tuturor centralele într-un interval de timp lung, de la cărbune la gaz. Un alt element este biomasa. La noi în ţară, biomasa este foarte lăsată de-o parte (…). Nu avem niciun fel de strategie coerentă de introducere şi dezvoltare a energiei termice produsă cu biomasă. Câte oraşe sunt încălzite cu biomasă? Două: Huedinul şi Suceava. Poate că mai există în alte părţi, bucăţi, încercări, dar nu-i suficient şi nu e normal”, a spus în cadrul  Energy Strategy Summit 2018, ministrul Energiei, Anton Anton.

În tot acest timp, Federația Energetica a depus planurile care vizează continuarea activităţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni. Documentul a ajuns la Secretariatul General al Guvernului. Este vorba de planurile care au fost solicitate de fostul vicepremier Viorel Ştefan, la întâlnirea din primăvara acestui an, atunci când la Mintia au avut loc mai multe proteste.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *