Eurodeputatul Iuliu Winkler își depune candidatura pentru un nou mandat

Anunțul făcut de eurodeputatul Iuliu Winkler, la conferința de presă de vineri, pentru depunerea candidaturii la alegerile pentru parlamentul UE se bazează pe argumente legate de muncă, de performanță, de experiență cât și de întreaga rețea relațională în lumea politică pe care a dobândit-o în Parlamentul European.

“Dorim să obținem păstrarea prezenței UDMR în PE, o prezență serioasă, profesionistă și dorim să ne adresăm cetățenilor, votanților noștri, cu sloganul “O Uniune Europeană puternică și o Transilvanie în plină dezvoltare”. Acesta este obiectivul nostru și sper să fac parte din echipa care va munci pentru îndeplinirea lui” a spus Iuliu Winkler.

Eurodeputatul speră ca UDMR să-l sprijine pentru un nou mandat așa că își va depune dosarul de candidatură, datele personale și programul politic până la 1 februarie 2019. Decizia pentru lista UDMR se ia la 1 Martie 2019 de către Consiliul Permanent al UDMR, format din circa 40 de lideri, prin vot secret. Lista va fi validată de către Consiliul Reprezentanților Unionali. În acest moment eurodeputatul Iuliu Winkler se află în precampanie electorală.

UDMR la al XIV–lea congres

Tot în aceeași conferință de presă, Winkler, a anunțat că al  XIV –lea congres al UDMR se va desfășura la Cluj-Napoca, între 22 si 23 februarie 2019. Vor participa un număr foarte mare de invitați ce vor constata în timpul celor 2 zile, coeziunea și forța UDMR. Se va alege și președintele UDMR iar până în acest moment există un candidat unic în persoana domnului Kelemen Hunor. Pentru că el a dovedit că îi pasă de comunitățile mici maghiare, considerându-le la fel de importante ca și cele mari, Organizația Județeană UDMR Hunedoara a decis să îl susțină și să îl sprijine pentru încă un mandat. În cadrul congresului se vor face modificări ale statutului și a programului economic atât cât trebuie.

“UDMR este singura formațiune politică, de 29 de ani, în Parlamentul României, cu același program, cu aceași denumire, cu același statut, care este modificat în masura evoluției societății, fără însă a se modifica obiectivele importante sau năzuințele pe care UDMR le-a formulat, pentru Transilvania, România și Europa”, a declarat Winkler.

 

 

Mircea GOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *