Evidența gestiunii deșeurilor este obligatorie pentru orice tip de companie

Evidența gestiunii deșeurilor este obligatorie pentru orice tip de companie. O firmă din municipiul Deva a primit o amendă de 3000 de lei pentru că nu a respectat reglementările în vigoare.

„O societate generatoare de deșeuri este responsabilă pentru întregul flux al deșeului, de la generare până la încetarea statutului de deșeu. Această activitate, în funcție de industrie și de anvergura companiei poate fi o activitate mai simplistă sau una foarte complexă, însă, cu siguranță este una foarte importantă din perspectiva penalităților pe care o societate le poate plăti în cazul neconformării. Deoarece de la înființare și până la data controlului efectuat de comisarii GNM – CJ Hunedoara nu a întocmit evidența gestiunii deșeurilor generate (deșeuri menajere, deșeuri de ambalaje de hârtie/carton, deșeuri de ambalaje de plastic, etc.) o societate din Deva a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Activitatea de gestionare a deșeurilor este reglementată pe teritoriul României de Legea nr. 211/2011 și de HG 856/2002. Gestionarea deșeurilor este o activitate pe care orice societate trebuie să o deruleze deoarece din activitatea proprie rezultă deșeuri.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.