Marcaje turistice refăcute în Țara Hațegului

Marcajele turistice au fost refăcute în Țara Hațegului. Serviciul Public Județean Hunedoara alături de Asociația Turism Retezat au realizat proiecte cu scopul de a îmbunătăți infrastructura de vizitare și, implicit, de a crește calitatea experiențelor turiștilor.

Astfel, în ultima perioadă, în colaborare cu Asociația de Turism Retezat, salvamontiștii hunedoreni s-au concentrat asupra marcajelor pe traseele turistice de drumeție și cicloturism existente în Țara Hațegului.

 

„În 2018, atunci când reușeam, în premieră națională, omologarea a 12 trasee turistice, recomandate atât pentru drumeție, cât și pentru cicloturism, scopul nostru era ca Țara Hațegului să devină un loc de atracție important pentru pasionații de turism activ. Pentru a ajunge acolo, avem în permanență de lucru – pe de o parte, la crearea de evenimente de profil, iar pe de altă parte, la menținerea în bună stare a marcajelor. Din păcate, din cauza fie a intemperiilor, fie a oamenilor care nu înțeleg câtă muncă este în spatele acestui demers, permanent avem de-a face cu distrugeri ale marcajelor. Pe cale de consecință, permanent suntem nevoiți să găsim resurse financiare, oameni dedicați și timp pentru a păstra aceste trasee funcționale și sigure pentru cei care ajung să le parcurgă. De la început, acest demers a fost susținut de către inimoșii oameni de la Salvamont Hunedoara și nu am nicio îndoială că va fi susținut în continuare. De altfel, fără sprijinul lor, nu puteam efectua niciun demers legal pentru ca astăzi aceste trasee să existe” a precizat Anca Rusu, coordonator de proiect și manager al Destinației Ecoturistice Țara Hațegului – Retezat.

 

Proiectul „Adaptarea, completarea și îmbunătățirea infrastructurii de vizitare în ariile protejate din” a fost finanțat de către MOL România și Fundația pentru Parteneriat, prin Programul Spații verzi.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.