CEH formează profesional macaragii și arhivari

Complexul Energetic Hunedoara investește în formarea profesională a angajaților. Societatea energetică achiziționează cursuri de formare profesională pentru macaragii și arhivari. Mai exact, suma plătită pentru cele două cursuri este de 59.600 de lei.

“În cadrul sucursalelor miniere ale SCEH SA, există un număr mare de mașini de ridicat care pentru a fi manevrate, este obligatorie autorizarea personalului care deservește aceste echipamente. De asemenea, la sucursala Electrocentrale Paroșeni este autorizat în prezent un număr insuficient de persoane (7), pentru deservirea echipamentelor aflate sub incidența ISCIR, aceștia fiind repartizați la un număr de 27 echipamente”, arată CEH.

CEH riscă amendă pentru că nu respectă normele în vigoare care arată că utilizarea instalațiilor/echipamentelor de către persoane neautorizate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 la 15.000 de lei.

47.600 de lei alocă Complexul Energetic Hunedoara pentru formarea macaragiilor.

În același timp, societatea energetică vrea să formeze și arhivari „în vederea desfășurării în condiții legale a activității de arhivare din cadrul executivului și a sucursalelor societății, personalul care exercită atribuții în domeniu, trebuie calificat în ocupația de arhivar, în conformitate cu Ordinul 137/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind aplicarea unor dispoziții ale Legii Arhivelor Naționale nr. 16/19960”.

Astfel, conducerea CEH susține că „se impune participarea la un curs de formare profesională în domeniu, a unui număr e 8 salariați (EM Livezeni -2, EM Lupeni -2, Prestserv Petroșani – 2, Electrocentrale Paroșeni -1 și executivul societății – 1)”.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *