Turiștii care ajung în Parcul Național Retezat și nu respectă normele de mediu riscă amenzi usturătoare

Turiștii care ajung în Parcul Național Retezat și nu respectă normele de mediu riscă amenzi de cel puțin 3000 de lei. Administratorii Parcului Național Retezat explică de ce nu sunt coșuri și containere de gunoi pe trasee și la intrarare în parc. Este nevoie de un minim impact uman în zonă.

“Vrem să păstrăm sălbăticia Retezatului și evităm apariția urșilor gunoieri care, în căutarea mâncării, ar sfâșia ulterior corturile și rucsacurile turiștilor. Aceste măsuri preventive sunt luate atât pentru siguranța omului cât și a locuitorilor permanenți din Retezat. Dacă ați urcat cu 5 kg de mâncare, cu siguranță puteți să coborâți cu 500 de grame de resturi si ambalaje? În plus, amenda pentru cei care nu respectă regulile începe de la minim 3000 de lei”, arată administratorii Parcului Național Retezat.

Parcul Național Retezat este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național), desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a unor habitate naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *