Fabiani Prcsina, concert de excepție la Ateneul Român

Tinerii pianiști sunt susținuți de marile companii din România. Talentaţii pianişti ai Fundaţiei Resonannce România au concertat la Ateneul Român, în cadrul Galei E.ON Resonnance, împlinindu-şi astfel visul de a cânta în cea mai importantă sală de concerte din România. Printre tinerii susținuți de E-On s-a aflat și Fabiani Prcsina, tânărul talentat din Petroșani.

„Fabiani  Prcsina, Gerard  Rusu, Carina Tănase Ene, Paul Alexandru Ilie, Daria Vasile, Petru Burcea şi Alexandra Mariţencu sunt cei şapte tineri pianiști supradotați, susţinuţi în cariera lor artistică de Fundaţia Resonnace România care  vor concerta pe 19 noiembrie la Bucureşti. Sunt tineri care au deja în palmares premii naţionale şi internaţionale. În anul 2015, Fabiani Prcsina s-a întors de la Concursul Internaţional de Interpretare de la Nisa, Franţa, cu titlul de cel mai talentat pianist din lume”, arată compania E-On.

Micilor artiști  li s-au alăturat pe scenă președinta Fundației  Resonnance, renumita pianistă Elizabeth  Sombart, Lavinia Dragoș director artistic al Asociației  Resonnance, Nino Kupreishvili și Cvartetul Regal. Fabiani Prcsina a fost declarat în 2015, la Nisa, cel mai talentat pianist din lume. Concertul marchează cei doi ani de parteneriat dintre E.ON România şi Fundaţia Resonnance care au dus muzica clasică live în instituţii defavorizate din ţară. Căminele pentru vârstnici, centrele pentru copii sau spitalele unde au avut loc concertele de pian sunt beneficiare ale campaniei “Dăruieşte lumină” derulată de E.ON.

Fundația Resonnance s-a născut din dorința de a oferi muzica clasică tuturor, atât în marile săli de concerte, cât și în locuri de suferință. Alături de E.ON România, elevii Resonnance au oferit mai multe concerte de solidaritate la Căminele pentru Persoane Vârstnice din Bacău, Jimbolia, Tîrgu Mureş şi Bocşa, Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc, Asociația Acoperământul Maicii Domnului din Turda şi la Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” – Târnăveni.

 

BACIU Monika

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *