Stațiunea Straja dă startul sezonului de iarnă

Sezonul de iarnă 2022-2023 debutează o dată cu Ziua Națională a României. Pe data de 1 decembrie toți pasionații de schi și nu numai sunt așteptați în stațiunea montană Straja pentru a încerca pârtiile proaspăt acoperite de zăpadă și de a petrece această zi important pentru toți românii.

„A venit momentul cel mai mult așteptat, marea deschidere a sezonului sporturilor și activităților de iarnă. Deschidem sezonul începând cu data de 1 decembrie 2022. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare să sărbătorim românește”, arată cei de la Complexul Montana din Straja, administratorii domeniului schiabil.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune: 4 telescaune, 6 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.