Facebook a “pus la pământ” mai multe aplicaţii de iPhone

Multe servicii şi aplicaţii populare de iOS şi iPadOS au fost inaccesibile preţ de mai multe ore din cauza unei probleme cauzate de Facebook.

Spotify, Pinterest, Tinder şi alte aplicaţii de iPhone şi iPad nu au putut fi folosite de utilizatorii dispozitivelor Apple vreme de câteva ore în acest weekend. La baza problemei a stat sistemul de logare cu Facebook, care este şi recidivist.

Aplicaţiile se blocau în momentul lansării pentru toţi utilizatorii, nu doar pentru cei care foloseau funcţia de logare cu Facebook. SDK-ul furnizat de Facebook, pe care multe servicii îl folosesc pentru gestionarea logărilor, a fost de vină.

Incidentul a afectat doar aplicaţiile şi serviciile pentru platformele mobile Apple. În aceeaşi perioadă, utilizatorii de Android au putut folosi aplicaţiile fără probleme.

Facebook a recunoscut problema şi a rezolvat-o după mai multe ore, indicând o modificare recentă de cod, care a afectat aplicaţiile de iOS şi iPadOS care îi folosesc SDK-ul.

SDK-ul Facebook nu este la prima abatere. Acesta a cauzat probleme similare şi la începutul lunii mai. Atunci, aplicaţiile au fost împiedicate să funcţioneze normal pentru o perioadă mai mare.

Mulţi dezvoltatori de aplicaţii folosesc sistemul dezvoltat de Facebook pentru informaţiile despre utilizatori şi reclame pe care acesta le oferă. Aşa se face că o problemă a SDK-ului Facebook ajunge să afecteze un număr foarte mare de utilizatori ai multor alte servicii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.