Facebook foloseşte inteligenţa artificială pentru a preveni sinuciderile

Facebook extinde la nivel global, după mai multe luni de testare, tehnologia care îi permite să depisteze tendinţele de suicid ale utilizatorilor săi.

Facebook va folosi un sistem de inteligenţă artificială care va scana orice tip de conţinut postat în cadrul reţelei sale sociale, indiferent că vorbim de text, imagini sau video, pentru a preveni sinuciderile.

Sistemul proactiv de detecţie folosit de Facebook va analiza postările utilizatorilor pentru a intui când aceştia s-ar putea gândi să se sinucidă. AI-ul este capabil să depisteze tendinţele suicidale care reies din materialele postate pe Facebook.

Pentru această funcţionalitate, Facebook a pus la cale o procedură complexă. După depistarea unei persoane care ar putea să se sinucidă, AI-ul notifică echipa de operatori pe care Facebook a organizat-o special în acest scop.

Inteligenţa artificială va trimite către operatori conţinutul considerat suspect, iar aceştia, dacă într-adevăr consideră că este cazul, vor lua legătura cu autorităţile locale şi cu prietenii respectivului.

În acest scop, Facebook colaborează cu peste 80 de instituţii care se ocupă cu prevenirea sinuciderilor.

Tehnologia va fi disponibilă la nivel global, cu excepţia Uniunii Europene, unde Facebook se teme că acţiunile sale i-ar putea atrage sancţiuni pentru încălcarea intimităţii utilizatorilor.

Ca şi în cazul altor giganţi din domeniul tehnologiei, suspiciunile nu sunt tocmai nefondate. Utilizatorii se pot întreba, pe bună dreptate, ce alte aspecte ale vieţii lor, ce alte idei şi convingeri personale pot fi urmărite de Facebook.

De altfel, utilizatorii nu pot opta să nu fie supuşi acestei scanări a conţinutului.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.