Felix Stroe, noul ministru al Transporturilor, vizitează județul Hunedoara

Județul Hunedoara este vizitat, în ultima vreme, coincidență sau nu, de o mulțime de miniștri. După ce, în urmă cu vreo zece zile, județul Hunedoara a fost vizitat de Ministrul Sănătății, Florian Bodog, iar la finele săptămânii trecute a fost pe la noi și premierul Mihai Tudose, marți, 24 octombrie, ne va „călca” și noul șef de la Transporturi, Felix Stroe.

Vizita proaspătului ministru al Transporturilor, Felix Stroe, numit în post după foarte recenta remaniere guvernamentală din urmă cu câteva zile, va începe în municipiul Deva, la ora 8:30, cu o inspecție la pasajul de cale ferată din cartierul devean Grigorescu, „Peste linii” cum este cunoscut de localnici. Aici, în mod teoretic, ar trebui să fie realizată o trecerea supraterană peste calea ferată de mare viteză, ce face parte din Culoarul Paneuropean IV, în execuție, care ar trebui să asigure Devei o legătură directă cu autostrada A1, dinspre România spre vestul Europei.

Este de așteptat ca noul ministru să viziteze și tronsoanele de autostradă nefinalizate de pe porțiunea Deva -Lugoj. Conform unor informații oficiale, tronsonul IV, dintre Șoimuș și Ilia, ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. În schimb, însă, tronsonul III, dintre Ilia și Holdea, nu are un o dată clară de finalizare, cel mai optimist termen – ținând cont că în zona satului Holdea, aparținător de comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos, ar trebui amenajat măcar un tunel pentru a nu deranja „transhumanța” urșilor și a altor sălbăticiuni – fiind 2021.

Reamintim că lucrările de pe tronsonul IV, Ilia – Șoimuș, au fost întârziate cu circa șase ani, din cauza raportării existenței unor colonii de lilieci, care s-au dovedit a fi inexistente.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.