Femeie de 81 de ani, înșelată prin metoda „accidentul”

În data de 23.08.2021, la ora 17.31, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată de o femeie de 59 de ani, din Timișoara, despre faptul că persoane necunoscute au contactat-o pe mama acesteia, în vârstă de 81 de ani, din Simeria, pe telefonul fix, spunându-i că fiica sa a fost implicată într-un accident rutier și au nevoie urgentă de bani pentru o intervenţie chirurgicală.

În timp ce vorbea la telefon cu persoana necunoscută, care s-a prezentat a fi medic, la locuința acesteia s-a prezentat un alt bărbat necunoscut, care a solicitat și a primit de la femeie 10.000 de lei, după care a părăsit  curtea (fără a se cunoaște direcția în care a plecat).

Ulterior, octogenara şi-a contactat fiica, iar din discuțiile purtate cu aceasta, a înţeles că a fost înșelată de persoanele necunoscute, fiica sa nefiind implicată în niciun eveniment rutier.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.


          Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *